In opdracht van de WMI is het bestuur van de Havendagcommissie, onder voorzitterschap van Dick Hoogendoorn, weer gestart met de voorbereidingen voor de 8e Havendag. Deze Havendag wordt gehouden in en om de Beatrixhaven en de Biesboschhaven te Werkendam op zaterdag 2 juli 2016.

Programma:

Een aantal vaste onderdelen staan weer op de agenda zoals de spectaculaire vlootschouw op de Merwede, waarmee de Havendag wordt “opengevaren”. De oude veerpont zal in ieder geval weer meevaren. Ook zullen weer 200 senioren op de Zilvermeeuw meevaren. Zij worden begeleid door vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis. Over enige tijd kunnen ouderen uit de kern Werkendam zich weer via Ali Koetsveld aanmelden.

Braderie:

Fa. Koolen en Koolen organiseert ca. 100 marktkramen. We zijn verheugd dat ook de Werkendamse ondernemersvereniging DES interesse heeft om deel te nemen aan de braderie. Ook worden er autoshows gehouden. Brandweer: De brandweer zal ook weer acte de presence geven met diverse blus- en andere voertuigen. Aangekondigd is dat zij dit jaar groots uitpakken wat interessant is voor jong en oud.

Bedrijvencompetitie:

Er zal wederom een bedrijvencompetitie uitgespeeld worden, het definitieve programma is nog in voorbereiding.

Captainsdiner:

Zaterdagavond 2 juli vanaf 18.00 uur wordt er weer een captainsdiner geserveerd, mogelijk in een andere vorm, laat u maar eens verrassen.

Helikopter:

De helikopter zal ook weer rondvluchten maken boven het haventerrein.

School Boat Challenge:

Vanaf mei 2016 stelt ’t Gilde Vakcollege Techniek te Gorinchem gereedschapkisten beschikbaar voor groep 7 van het basisonderwijs. De uitdaging is een bootje te ontwikkelen dat zo snel mogelijk een afstand van 4 meter aflegt in een bakgoot. In de regio Gorinchem was dit project een groot succes. De scholen in de gemeente Werkendam worden op dit moment benaderd en wie als eerste komt …..

Tijdens de Open Havendag wordt een wedstrijd georganiseerd waarbij het resultaat van Deze scholenprojecten worden getest en beoordeeld door een deskundige jury o.l.v. Dick Hoogendoorn.

Muziek:

Shantykoren zullen zorgen voor de vrolijke noot o.a. door Muiterij “Kantje Boord”, Shantykoren “Vissershang”, “Woest Genoegen” en de “Biesbosch”.

Taptoe:

Vanaf 20.00 uur treden de volgende Show- en Muziekkorpsen op tijdens een fantastische taptoe, op het middenterrein bij Hoogendoorn. Deelnemers zijn: Show- en Marchingband Da Capo uit Lisse, De Show- en Marchingband is in 1995 ontstaan uit een fusie. Zij zijn Engels georiënteerd en door de unieke samenstelling van de bezetting brengt ze muziek op geheel eigen wijze. Drumfanfare Laurentius uit Voorschoten Dit is een zeer actieve vereniging met ongeveer 100 leden. Zij zijn vertrouwde gasten op de diverse bloemencorso’s, taptoes en concoursen. Show- en Drumfanfare Oranje uit IJsselmuiden Zij zijn een veelzijdige muziekvereniging en door het hoge niveau is “Oranje” ook een graag geziene gast tijdens nationale en internationale optredens. Ook Engels georiënteerd, met een strakke presentatie. Toeter- en Sjoklup Lutkewierum Het begon in 1983, gewoon voor de gein. Deze formatie bestaat uit 10 personen en zij zorgen voor de vrolijke noot. Hachelijke momenten, vals tot zeer vals, kom het zien! Douane harmonie Nederland. Zij bestonden in 2015 al 100 jaar. Zij treden vaak op met afwisselende shows. Muziekvereniging “Irene” uit Werkendam Deze muziekvereniging treedt op als gastheer, is opgericht op 1 februari 1947 en nog springlevend. Tijdens deze taptoe wordt tevens afscheid genomen van de tamboermaïtre van de organiserende muziekvereniging Irene uit Werkendam, de heer Marcel van der Stelt.

Vuurwerk:

Om 23.00 uur wordt weer een prachtige vuurwerkshow de lucht ingeschoten.

Partytent/marktkraam huren:

Aanmeldingen voor partytenten of marktkraam is vanaf nu mogelijk, zie het inschrijfformulier op deze website.

Share This